Salat med æg frits og sprøde skorzonerrødder

Egner sig både som brunchret og frokostret. Den ser flot ud og de stegte æg smager himmelsk til den sprøde salat og den bløde ost.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med æg frits og sprøde skorzonerrødder

Egner sig både som brunchret og frokostret. Den ser flot ud og de stegte æg smager himmelsk til den sprøde salat og den bløde ost.

Antal portioner

Balsamicoglace

  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Salat

  • ¼ liter fritureolie
  • 4 skrællede skorzonerrødder
  • 4 æg
  • ¼ tsk fint salt

Tilbehør

  • 120 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Balsamicoglace

Kom eddike og sukker i en gryde og kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 4 min., eller til den begynder at tykne. Tag gryden af varmen og lad balsamicoglacen køle af på køkkenbordet.

Salat

Vend spinatblade, ost og de øvrige ingredienser sammen og fordel salaten på tallerkener.

Varm olien op i en pande ved jævn varme. Høvl imens skorzonerrødderne i meget tynde strimler med en kartoffelskræller. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Del skorzonerrødderne i 3 portioner. Steg en portion ad gangen i den varme olie ca. 2 min., eller til de er gyldne. Tag skozonerrødderne op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Slå æggene ud i 4 underkopper. Hæld et æg ad gangen ned i den varme olie. Løft forsigtigt hviden over blommen, og vend ægget. Tag ægget op når hviden er stivnet - det tager ca. ½ min. - blommen skal stadig være flydende i midten. Lad ægget dryppe af på fedtsugende papir. Steg resten af æggene og drys skorzonerrødder og æg med salt.

Ved serveringen

Læg de lune æg frits på salaten og pynt med skorzonerrødder. Server straks sammen med den lune balsamicoglace og ristet rugbrød. Server fx kaffe og juice til.

Tips

Skal man lave salaten til mere end 4 personer, kan man i stedet bruge smilende æg.

Brug resten af balsamicoglacen som dressing til andre salater - eller vendt med nødder som tilbehør til ost.

Retten egner sig også godt som frokostret.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 40 %
Print