Salte mandler
Bedømmelse (51)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 45 min

Salte mandler

Sprøde og salte mandler er en lækker snack til enhver lejlighed.

Antal portioner
  • 3 12 spsk groft salt
  • 2 dl kogende vand
  • 200 g mandler (ca. 3 12 dl)
  • 10 g smør i mindre stykker

Opløs saltet i det kogende vand og tilsæt mandlerne. Stil dem tildækket i 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret. Bag mandlerne midt i ovnen - vend i dem et par gange, når smørret er smeltet. Server de salte mandler lune - eller kolde.

Variation - paprikamandler

Tilsæt 1½ spsk delikatessepaprika sammen med saltet.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 66 %
  • Alkohol: 0 %

Chardonnay Stellenbosch, Sydafrika

Her er der næsten frit spil omkring vinen, men fadlagret hvidvin får ofte en aroma, der passer godt til det ristede element. Prøv en fadlagret chardonnay fra Sydafrika Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost