Salte mandler
Bedømmelse (29)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Salte mandler

Sprøde og salte mandler er en lækker snack til enhver lejlighed.

Antal portioner
  • 3 12 spsk groft salt
  • 2 dl kogende vand
  • 200 g mandler (3 12 dl)
  • 10 g smør i mindre stykker

Opløs saltet i det kogende vand og tilsæt mandlerne. Stil dem tildækket i 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret. Bag mandlerne midt i ovnen - vend i dem et par gange, når smørret er smeltet. Server de salte mandler lune - eller kolde.

Variation - paprikamandler

Tilsæt 1½ spsk delikatessepaprika sammen med saltet.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 66 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 45 min