Savarin - fyldt, fransk dessertkage

Savarin - fyldt, fransk dessertkage

60+ min
Fryseegnet
Skal du have dessert i aften? Så skal opskriften på savarin - fyldt, fransk dessertkage prøves. Denne lækre kage med inspiration fra Frankrig har en fyldig smag af bl.a. vanilje og sukkerlage med rom.
https://www.arla.dk/opskrifter/savarin---fyldt-fransk-dessertkage/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Kom mælk og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, vaniljekorn og æg. Kom mel i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen med en grydeske. Fordel smørret på dejen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen godt igennem til smørret er fordelt. Kom dejen i en smurt randform (ca. 1½ liter). Lad kagen efterhæve tildækket i ca. 45 min. og bag den midt i ovnen. Lad kagen blive i formen.
Sukkerlage med rom
  • Bring vand og sukker i kog i en gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring, til der er ca. 3½ dl. Tag gryden af varmen og tilsæt rom. Prik kagen tæt med fx en kødnål og hæld den varme sukkerlage over. Vend, efter ca. 10 min., kagen over på et fad. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 3 timer.
Frugt
  • Drys appelsinskiverne med sukker og lad dem trække tildækket i ca. ½ time. Læg ved serveringen appelsinskiverne midt i kagen og pynt med granatæblekerner.

Du kan bage kagen dagen før og stille den tildækket i køleskabet. Hæld den varme sukkerlage over kagen ca. 3 timer før serveringen. Du kan erstatte rom med orangelikør i sukkerlagen. I stedet for appelsinskiver og granatæblekerner kan du servere jordbær og blåbær til.

Kagen kan fryses uden sukkerlage.

Energiindhold for hele retten:

18472 kJ / 4415 kcal

Næringsindhold pr. 100g

834 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4 % 2 g
Kulhydrat: 58,8 % 28,8 g
Fedt: 29,4 % 6,6 g
Alkohol: 7,8 %
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

½ dl Mælk
½ dl Vand
10 g Gær
4 spsk Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 Æg
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
50 g Smør i mindre stykker
Sukkerlage med rom
2 dl Vand
350 g Sukker (ca. 4 dl)
1½ dl Rom eller orangelikør
Frugt
4 Appelsiner i halve skiver (ca. 600 g)
1 spsk Sukker
2 dl Kerner fra granatæble fra 1 stort granatæble
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum - eller ¼ liter cremefraiche 18%