Sirupslagkage

En rigtig retro-kage, der smager af varme krydderier og hygge med mormor og farmor....den skal ungerne da også smage nu om dage.
Fryseegnet
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sirupslagkage

En rigtig retro-kage, der smager af varme krydderier og hygge med mormor og farmor....den skal ungerne da også smage nu om dage.

10 stykker pr. lagkage

Antal portioner

Sirupsbunde

  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 æg
  • 1 dl mørk sirup
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk

Flødeostefyld

  • ½ dl mælk
  • 300 g Buko® Naturel
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset friskpresset citronsaft

Pynt:

  • strimler af citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Sirupsbunde

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Vend sirup i. Bland mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Flødeostefyld

Rør mælken i flødeosten lidt efter lidt. Tilsæt flormelis, citronskal og -saft. Smag til. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis fyldet er for fast. Del fyldet i 3 portioner. Læg kagebunde og flødeostefyld sammen lagvis. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med strimler af citronskal lige inden serveringen.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Tips

Du kan fryse bundene.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 41 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne lækre, krydrede kage vil en sødlig hvidvin på druen gewürztraminer være skøn, gerne fx en vendance tardives fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan