Skaldyrssalat med safransalatsauce

Blåmuslinger, krabbekløer, jomfruhummerhaler og rejer ... mums mums mums!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skaldyrssalat med safransalatsauce

Blåmuslinger, krabbekløer, jomfruhummerhaler og rejer ... mums mums mums!

Opskriften gælder for 12 personer

  • 800 g små, nye kartofler - skrubbede
  • 2 kg blåmuslinger
  • 2 dl hvidvin
  • 2 tsk groft salt
  • 1 kg krabbekløer - kogte
  • 24 jomfruhummerhaler - kogte og pillede
  • 36 store rejer med skal - kogte
  • 1 kantalupmelon
  • 2 bakker mizunasalat eller rucolasalat

½ portion safransalatsauce - se link

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne netop møre med salt og skyl dem under den kolde hane. Lad dem køle af. Opbevar dem i køleskab, indtil salaten skal anrettes. Rens blåmuslingerne grundigt under rindende vand. Bank muslingerne mod bordkanten. De muslinger, der ikke lukker sig eller er beskadigede, kasseres. Hæld muslingerne i en stor gryde sammen med hvidvin og salt, og damp dem 3-5 minutter under låg ved god varme. Ryst gryden et par gange. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Pil muslingerne ud af skallerne, men gem 12 muslinger i skal til pynt. Slå krabbekløerne let i stykker med en hammer eller skaftet af en tung kniv. Befri melonen for skal og kerner og skær den i tynde både. Skyl og tør salaten.

Anret kartofler, mizunasalat, melonbåde og skaldyr til en grov salat og server straks sammen med safransalatsauce.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 25020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Safran fungerer rigtig godt med fadlagrede vine, og her vil en hvidvin på chardonnay være rigtig god, fx fra bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad