Skyrkoldskål med jordbær og sød ristet rug
15 min

Skyrkoldskål med jordbær og sød ristet rug

Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skyrkoldskål med jordbær og sød ristet rug

Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.

Antal portioner
  • 5 spsk rørsukker
  • 1 vaniljestang - kornene heraf
  • ¼ liter Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • 250 g jordbær i kvarte
  • 150 g honningmelon i små tern eller kugler
  • 3 spsk friske mynteblade i tynde strimler

Rugbrødscroutoner

  • 3 skiver mørkt rugbrød i små tern (ca. 150 g)
  • 15 g smør
  • 2 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

Pisk sukker, vaniljekorn og skyr sammen i en stor skål. Tilsæt kærnemælk, citronsaft, jordbær, melon og mynte (gem lidt til pynt). Smag til.

Rugbrødscroutoner

Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i ca. 3 min. Tilsæt smør og sukker og rist i yderligere ca. 2 min. til rugbrødscroutonerne er gyldne og sprøde. Lad rugbrødscroutonerne køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 13 %
Print