Smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler

15 min
Smørstegte kartofler er en lækker, super nem og klassisk tilberedningsmetode, der forvandler almindelige kogte kartofler til en skøn og velsmagende ret. Her er opskriften på, hvorpå du forvandler gårsdagens kartofler til en ny og lækker ret. Med lidt ekstra ingredienser får kartoffelresterne nyt liv, og bliver ikke til at kende. Smørstegte kartofler er retten, hvor alle kan være med, Skønt tilbehør til det meste, og også lækkert som selvstændig ret.
https://www.arla.dk/opskrifter/smorstegte-kartofler/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte på en pande, og steg kartoflerne ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Tilsæt rødløg og steg yderligere 1 min.
  • Vend det sammen med persille og og salatost. Pynt evt. med timian og server.

Du kan tilberede smørstegte kartofler uden løg, salatost og krydderurter. Eller variere med de grøntsager, krydderier og ost du foretrækker eller lige har ved hånden.

Prøv at starte med rå kartofler - hele eller i tern alt efter størrelse. Så er der tale om råstegte kartofler, som får en lidt anden smag og skorpe. Beregn noget længere tid inden kartoflerne er færdigstegte.

Energiindhold for hele retten:

3601 kJ / 861 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 10,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 55,2 % 13,7 g
Fedt: 34,4 % 3,9 g

Ingredienser

25 g Smør
600 g Kogte små kartofler
2 Rødløg i tynde både
1 dl Grofthakket kruspersille
50 g Salatost i tern
pynt
Evt. frisk timian