Snobrød med salt og peber

Med denne opskrift på snobrød med salt og peber kan du lave lækkert, velsmagende og sjovt brød. Et sikkert hit hos børnene.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Snobrød med salt og peber

Med denne opskrift på snobrød med salt og peber kan du lave lækkert, velsmagende og sjovt brød. Et sikkert hit hos børnene.

20 brød pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (ca. 4 dl)
  • 550 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm) på et meldrysset bord. Pensl dejen med æg. Bland salt og peber sammen og drys det på hele dejpladen. Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler. Sno hver strimmel og læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk enderne fast på bagepapiret og lad snobrødene hæve tildækket i ca. 40 min. Bag snobrødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %
Print