Sødt krydret grovbrød
60+ min

Sødt krydret grovbrød

Brødet passer fortrinligt til et stykke ost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sødt krydret grovbrød

Brødet passer fortrinligt til et stykke ost.

20 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 4 dl Arla A38® Ymer
  • 25 g gær
  • ½ dl rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk stødt anis
  • 1½ tsk stødte fennikelfrø
  • ¾ dl mørk sirup
  • 200 g groft rugmel (ca. 4 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø

Fremgangsmåde:

Kom ymer i en gryde og varm det ved svag varme og under omrøring til det er ca. 37° (lillefingervarmt). Kom det i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en lind dej - ca. 10 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 1½ liter). Lad dejen efterhæve i ca. ½ time. Bag rugbrødet nederst i ovnen. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en brødrist.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 36 %
Print