Sommerkage med hvid rom
60+ min

Sommerkage med hvid rom

Lav sommerkagen dagen før, og lad den hvide rom give kagen ekstra smag
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sommerkage med hvid rom

Lav sommerkagen dagen før, og lad den hvide rom give kagen ekstra smag

Antal portioner

Kage

  • 15 g gær
  • 4 spsk vand - lillefingervarmt
  • 4 spsk mælk
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 5 spsk sukker
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 2 æg
  • 75 g blødt smør

Sukkerlage

  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2½ dl vand
  • 1 dl hvid rom

Tilbehør:

Fremgangsmåde:

Kage

Rør gæren ud i en blanding af vand og mælk. Tilsæt mel, sukker og vaniljekorn. Pisk æggene let sammen og rør dem i dejen lidt efter lidt. Slå den godt sammen. Fordel det bløde smør i små portioner på dejen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen godt igennem og fordel den i en smurt, teflonbelagt randform (ca. 2 liter). Stil kagen til efterhævning i ca. 45 min. Bag den midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af i formen og vend den derefter ud på en bagerist.

Sukkerlage

Bring sukker og vand i kog i en gryde. Kog lagen ind ved svag varme og uden låg til ca. 2½ dl (ca. 15 min.). Tag gryden fra varmen og tilsæt rom.

Vend den afkølede kage tilbage i randformen og prik den med fx en kødnål. Fordel sukkerlagen over kagen og lad den trække i mindst 2 timer.

Ved serveringen

Vend kagen ud på et fad. Anret jordbærrene i midten af kagen. Server flødeskum i en skål ved siden af.

Tip

Kagen kan bages og overhældes med sukkerlage dagen før.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°. Derefter ca. 20 min. ved indstilling på 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 33 %
  • Alkohol: 6 %
Print

Vin match

Pinot noir, chadonnay, pinot meunier Champagne, Frankrig

Mousserende vin fx champagne med betegnelsen "demi sec" eller "doux" vil være både festlig og passe rigtig godt til både kage og jordbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær