Sorte gryde
60+ min

Sorte gryde

Mørbradgryde når den er allerbedst! Den sorte gryde er en gammel klassiker fra før den tid, hvor man tænkte på fedtindhold og grøntsager.
Fryseegnet
Bedømmelse (83 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sorte gryde

Mørbradgryde når den er allerbedst! Den sorte gryde er en gammel klassiker fra før den tid, hvor man tænkte på fedtindhold og grøntsager.

Antal portioner
  • 1 kg mørt oksekød, fx okseinderlår eller mørbrad
  • 50 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl stærk kaffe, fx 2 tsk pulverkaffe opløst i 2 dl vand
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 dl tomatpuré
  • ½ dl snaps, fx brøndum klar

Pynt

  • kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler - lavet til kartoffelmos

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tændstiklange strimler, ca. 1 cm tykke. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig i smørret. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Smag til.

Tips

Retten kan fryses uden fløde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 50 %
Print