Stenbiderrogn på kartoffelsnack

Stenbiderrogn på kartoffelsnack

45 min
Stenbiderrogn er en fin og raffineret delikatesse, som skal nydes, mens den er der. Sæsonen er ikke lang (februar til april), så det er med at smovse, når chancen byder sig. Her serverer vi stenbiderrognen på kartoffelsnacks, som egentlig er små kartoffelpizzaer, der er lavet på færdige tortillapandekager. Både kartoflerne og de tynde bunde er milde i smagen, så de ikke dominerer over den sarte smag af stenbiderrognen. Stenbiderrogn på kartoffelsnack er toppet op med det klassiske tilbehør, rødløg og cremefraiche. En lille himmerrigsmundfuld, som passer fint som snack til et glas vin eller øl. Eller som en lille forret.
https://www.arla.dk/opskrifter/stenbiderrogn-pa-kartoffelsnack/

Sådan gør du

Kartoffelsnack
  • Bland olie, timian og salt i en skål.
  • Skær kartoflerne i helt tynde skiver - evt. på et madolinjern.
  • Vend kartoflerne i timianolien efterhånden som du skærer dem ud.
  • Læg de 4 små tortillaer på en plade med bagepapir.
  • Fordel kartoffelskiverne på tortillaerne - dæk hele fladen og lad karoffelskiverne gå ca. ½ cm ud over kanten.
  • Bag kartoffelsnacksene midt i ovnen 12-15 min. ved 250° - traditionel ovn, til kartoflerne er gyldne og sprøde.
  • Skær tortillaerne i hver 6 lagkagestykker.
Stenbiderrogn
  • Vend stenbiderrognen med citronskal, salt og peber.
  • Smag til.
Topping
  • Læg creme fraiche (ca. 1 tsk pr. stk.) på de 24 kartoffelsnacks.
  • Fordel herpå stenbiderrogn (en lille tsk pr. stk.) og drys med rødløg.
  • Pynt med karse og peber og server straks.

Sæsonen for stenbiderrogn er ikke så lang (februar til april). Hvis du ikke kan få stenbiderrogn, kan du bruge fx lakse- eller ørredrogn.

Energiindhold for hele retten:

4456 kJ / 1065 kcal

Næringsindhold pr. 100g

642 kJ / 153 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 40,1 % 15,1 g
Fedt: 48,8 % 8,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kartoffelsnack
2 spsk Olivenolie
1 spsk Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret timian
½ tsk Groft salt
250 g Skrubbede små kartofler
4 Små tortillaer
Stenbiderrogn
100 g Renset stenbiderrogn
3 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Topping
1½ dl Creme fraiche
1 Lille finthakket rødløg (ca. 50 g)
1 bakke Karse eller 1 potte brøndkarse
Groftkværnet peber