Stuvet hvidkål - med fløde
Bedømmelse (15)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Stuvet hvidkål - med fløde

Hmmm.. stuvet hvidkål, som mor lavede den. Serveres med dejlige hjemmelavede dunser.

Antal portioner
  • 1 12 kg hvidkål
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 dl mælk
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fjern de groveste blade fra hvidkålshovedet. Skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Lad den dryppe af i en sigte. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den fri for væde. Hak kålen fint med en kniv. Kom smør, fløde og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt kål, salt og peber. Bring atter blandingen i kog, stadig under omrøring og smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 72 %
  • Alkohol: 0 %