Tapas-skeer

Tapas-skeer

45 min
Delikat og smukt at se på. Små tapas-bidder på skeer, lige til at spise i en mundfuld ad gangen.
https://www.arla.dk/opskrifter/tapas-skeer/

Sådan gør du

Stenbiderrogn
  • Bland ca. ⅔ af stenbiderrognen med creme fraiche, løg, citronsaft og salt. Smag til.
  • Fordel rognblandingen på 12 spiseskeer - det er nemmest at komme blandingen i en sprøjtepose.
  • Pynt med resten af rognen, purløg og hakkede nødder. Læg skeerne spredt på et stort fad.
Tun
  • Hæld vandet fra tunen og findel den med en gaffel.
  • Vend tunen sammen med creme fraiche, agurker, citronskal, salt og peber. Stil tuncremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Fordel tuncremen på 12 spiseskeer, pynt med karse og læg dem på fadet.
Vagtelæg
  • Pil æggene og del dem i halve.
  • Kom æggene på teskeer, drys med peber og læg dem på fadet.

Skeerne kan stå klar i køleskabet et par timer. Tag dem ud en halv times tid før de skal spises. Du kan erstatte stenbiderrogn med andre rogntyper.

Energiindhold for hele retten:

8542 kJ / 2042 kcal

Næringsindhold pr. 100g

874 kJ / 209 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18 % 9,3 g
Kulhydrat: 25,4 % 13,1 g
Fedt: 56,6 % 13,4 g
Mere inspiration

Du kan supplere med andre slags tapas.

Tapaskartofler
1 time
Tapaskartofler
(27)

Ingredienser

Stenbiderrogn
100 g Renset stenbiderrogn
1½ dl Creme fraiche 38%
4 spsk Finhakket rødløg
2 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
4 spsk Fintklippet purløg
4 spsk Hakkede, saltede cashewnødder
Tun
1 dåse Tun i vand
1 dl Creme fraiche 38%
75 g Finthakkede syltede agurker
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Klippet karse i buketter
Vagtelæg
6 Smilende vagtelæg (kogetid 2-3 min.)
Groftkværnet peber
Tilbehør
100 g Meget tynde skiver ristet rugbrød
100 g Meget tynde skiver ristet lyst brød