Tunmousse med husblas. Denne nemme opskrift på tunmousse er med husblas og er en lettere version af den kendte og elskede tunfiskemousse med smør og cremefraiche. Tunmousse smager bare godt og selv om denne er med husblas er den ikke svær at lave. Prøv evt. både tunfiskemousse og tunmousse - så kan du få fastlagt, hvilken version du er til!
Sådan gør du
Tunmousse
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål og findel med en gaffel. Vend yoghurt, citronsaft, salt og peber i tunen.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn.
Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til.
Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.
Ved serveringen
Anret på tallerkener: den grønne salat, citronbåde og "æg" af tunmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand.
Pynt med brøndkarse og friskkværnet peber og server med lunt, ristet flute.
Tunmoussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.
Energiindhold for hele retten:
5825 kJ / 1392 kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kJ / 119 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
0,5 g
Protein:
48,2 %
14,1 g
Kulhydrat:
27,5 %
8 g
Fedt:
24,3 %
3,3 g
Her den klassiske tunfiskemousse med både smør og cremefraiche - fed og lækker.