asiatisk bearnaise
Butter Hack af Casper Sobzcyk

Asiatisk Bearnaise

- Med stegt spidskål

Asiatisk bearnaise er en nyfortolkning af bearnaisesaucen, hvor der er hentet inspiration fra det fjerne østen. Som køkkenchef på den ikoniske Bistro Panpan, der laver fransk-asiatisk mad, har Casper Sobczyk en stor indsigt i, hvordan disse to køkkener kan fusioneres.

Her får du en opskrift på verdens nemmeste asiatiske bearnaisesauce anrettet på stegt spidskål.

Her er, hvad du skal bruge:

  • 2 pakker smør
  • 20 g tørret chilipulver
  • 20 g tørret gurkemejepulver
  • 20 g tørret ingefærspulver
  • 20 g tørret hvidløgspulver
  • 20 g tørret løgpulver
  • 20 g tørret anispulver
  • 20 g fennikelfrø
  • 1 stang citrongræs
  • 30 g kaffir limeblade
  • 6 æggeblommer
  • 1 citronskal
  • 1 spsk creme fraiche 38%
  • 1 spidskål
  • Saften fra 1 citron

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde:

Bearnaiseessens

  1. 2 pakker smør tempereres i en skål
  2. Tilsæt chili, gurkemeje, ingefær, hvidløg, løg, anis, fennikelfrø, citrongræs, kaffir limeblade og citronskal. Bland det hele sammen til én masse. Nu har du færdiglavet essensen, der skal bruges til den asiatiske bearnaisesauce

Saucen

  1. Bearnaiseessens puttes i en gryde og smeltes ved lav varme, så det ikke brænder på
  2. Brug en stavblender til at blende æggeblommer, citronsaft, creme fraiche 38%, salt og peber sammen til en homogen masse. Monter/tilsæt den smeltede og varme smør lidt af gangen samtidig med, at du fortsat bruger din stavblender. Til sidst har du den asiatiske bearnaisesauce

Spidskål

  1. Del spidskålet i kvarte både og steg dem i olie ved høj varme. Spidskålene må gerne få meget farve. Stop stegningen, når spidskålene nærmest er blevet brændt på stegeoverfladen
  2. Anret spidskålene på en tallerken og hæl den herlige asiatiske bearnaisesauce udover - jo mere jo bedre
Asiatisk bearnaise