smørbøffen
Butter Hack af Casper Sobzcyk

Smørbøffen 2.0

- Den sorte umami-bombe

Smør og kød går hånd i hånd, og dét ved Casper Sobzcyk.

Han er verdenskendt for hans velsmagende smørbøf, hvor han pakker finsk ribeye ind i smør og lader det lagre i op til 60 dage. Et stykke himmelsk kød, der smelter på tungen.

Casper Sobzcyk er blevet inspireret af Butter Hack og har udviklet smørbøffen 2.0.

Pas på. Det er en vaskeægte umami-bombe.

Her er, hvad du skal bruge 

  • 300 g blandet tørrede svampe
  • 200 g trøffelpasta/trøffelcreme 
  • 2 kg tempereret smør
  • 2 kg ribeye
  • Fin salt
  • Peber

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde:

  1. Find din temperede smør frem og placer det i en stor skål
  2. Tilsæt de tørrede svampe og trøffelpasta/trøffelcreme
  3. Det nemmeste er at bruge hænderne til at ælte det hele sammen
  4. Alternativt kan du bruge en rørermaskine eller en elpisker
  5. Den sorte umami-bombe er nu klar til at blive en del af din ribeye
  6. Fordel den ligeligt udover hele din ribeye indtil alt smørret er brugt
  7. Lad den indpakkede ribeye hvile på køl i 60 dage
  8. Efter 60 dage har Butter Hacket fusioneret med kødet, og alle smagene er trængt ind i kødet
  9. Det omkringliggende smør vil være stivnet og skal brækkes af inden stegning
  10. Skær din ribeye ud til bøffer og du er nu klar til at stege
  11. Krydr bøfferne med fin salt og peber
  12. Varm fedtstoffet på en pande ved høj varme – smør skal være gyldent og olie skal være varm
  13. Brun kødet i 1 minut - vend det og brun den anden side i 1 minut
  14. Skru ned til middel varme og steg til saften kommer op på overfladen
  15. Vend og steg på den anden side til saften kommer op på overfladen
  16. Stegetid  ca 6-8 minutter i alt. Tag bøfferne af panden, når de er færdige
smørbøffen 2.0