Citronfromage

Mums!....Den helt klassiske citronfromage. Fromagen kan tilberedes på forhånd og fryses - så har du en nem gæstedessert, som stadig er populær.
Fryseegnet
60+ min
Bedømmelse (221 stjerner)

Min bedømmelse:

Citronfromage

Mums!....Den helt klassiske citronfromage. Fromagen kan tilberedes på forhånd og fryses - så har du en nem gæstedessert, som stadig er populær.

Antal portioner

  • 4 blade husblas
  • 3 æg (ca. 1½ dl)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen. Pisk fløden til skum (gem lidt til pynt) og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding. Hæld citronfromagen i portionsglas eller -skåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindste 2 timer. Pynt med flødeskum.

Næringsindhold

values

  • Energiindhold for hele retten: 6710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 62 %