Citronfromage
Bedømmelse (19)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Citronfromage

Mums!....Den helt klassiske citronfromage. Fromagen kan tilberedes på forhånd og fryses - så har du en nem gæstedessert, som stadig er populær.

Antal portioner
  • 4 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 12 dl friskpresset citronsaft
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen. Pisk fløden til skum (gem lidt til pynt) og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding. Hæld citronfromagen i portionsglas eller -skåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindste 2 timer. Pynt med flødeskum.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 6710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: