Krydret græskarkage
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Krydret græskarkage

Dejlig svampet græskarkage med appelsinglasur, der smager fantastisk!

Antal portioner

12 stykker pr. kage

  • 500 g græskar, fx hokkaido
  • 200 g smør
  • 200 g sukker (2 14 dl)
  • 3 æg
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 200 g hvedemel (3 12 dl)
  • 1 12 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk bagepulver

Glasur

  • 150 g flormelis (2 34 dl)
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft

Pynt

  • strimler af appelsinskal (usprøjtet)

Fjern kernerne fra græskarret. Skær græskarret i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen). Riv græskarkødet groft - der skal være ca. 300 g. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend græskarkød og appelsinskal i æggeblandingen. Bland hvedemel, ingefær og bagepulver. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag græskarkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tyk glasur og pynt græskarkagen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 0 %