Ristede græskarkerner
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Ristede græskarkerner

Lav fx suppe eller kage af selve græskarret - det er sjovt at bruge hele græskarret.

Antal portioner
  • 150 g græskarkerner
  • 12 tsk groft salt
  • 14 tsk stødt spidskommen
  • 14 tsk stødt ingefær
  • 14 tsk hvidløgspulver
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 25 g smør -smeltet

Vend græskarkernerne sammen med krydderier og det smeltede smør. Bred dem ud på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen. Vend rundt i dem et par gange undervejs. Lad dem afkøle og opbevar derefter de ristede græskarkerner i en kagedåse.

Brug kerner fra jeres udhulede græskar eller køb færdigrensede græskarkerner - de står på hylden ved siden af solsikkekerner og lignende.

Tip

Du kan bruge resten af græskarret til fx suppe - se link.

Ristning

Ca. ½ time ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4550 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 72 %
  • Alkohol: 0 %