Ristede græskarkerner

Lav fx suppe eller kage af selve græskarret - det er sjovt at bruge hele græskarret.
45 min
Bedømmelse (28 stjerner)

Min bedømmelse:

Ristede græskarkerner

Lav fx suppe eller kage af selve græskarret - det er sjovt at bruge hele græskarret.

Antal portioner

  • 150 g græskarkerner
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk hvidløgspulver
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 25 g smør -smeltet

Fremgangsmåde:

Vend græskarkernerne sammen med krydderier og det smeltede smør. Bred dem ud på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen. Vend rundt i dem et par gange undervejs. Lad dem afkøle og opbevar derefter de ristede græskarkerner i en kagedåse.

Brug kerner fra jeres udhulede græskar eller køb færdigrensede græskarkerner - de står på hylden ved siden af solsikkekerner og lignende.

Tip

Du kan bruge resten af græskarret til fx suppe - se link.

Ristning

Ca. ½ time ved 175°.

Næringsindhold

values

  • Energiindhold for hele retten: 4550 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 72 %

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til salte, krydrede kerner (og nødder) kan jeg bedst lide et glas bobler. Vinen skal være tør (brut), og kan så ellers hedde cava, champagne, spumante eller crémant Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til græskar