Æblekage med rasp
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Æblekage med rasp

Det er den lækre smørstegte rasp der gør æblekagen til en rigtig mormorkage eller dessert.

Antal portioner
  • 1 kg syrlige æble, fx belle de boskoop
  • 12 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 50 g rasp (1 dl)
  • 3 spsk sukker
  • 50 g smør

Pynt

  • 12 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ribsgelé

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær derefter æblestykkerne i både og kog dem i vandet, ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til. Tilsæt sukker og smag æblegrøden til. Lad grøden køle af.

Bland rasp og sukker. Smelt smørret i en pande og rist raspen heri, til den er gylden og sprød. Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist. Rør af og til mens raspen køler af.

Læg æblegrød og rasp lagvis i en skål, det øverste lag skal være rasp. Pynt æblekagen med flødeskum og gele.

Tip

Du kan blande lidt smuttede, hakkede mandler i raspen. Læg æblekagen sammen lige før serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14030 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 63 %
  • Alkohol: 0 %