Boller i karry
Bedømmelse (88)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Boller i karry

God dansk klassisk mad her serveret som ristaffel med tilbehør on-the-side.

Antal portioner

Fars

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 34 tsk groft salt
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • vand
  • groft salt
  • eventuelt løvstikke eller selleritop

Karrysovs

  • 20 g smør
  • 12 dl finthakket zittauerløg
  • 2 tsk karry
  • 1 lille skrællet æble fx. belle de boskoop
  • 2 12 spsk hvedemel
  • 6 dl kogevand fra kødbollerne
  • 12 tsk tørret estragon

Tilbehør

  • 4 dl løse ris, fx parboiled ris (320 g)
  • 25 g kokosmel
  • 125 g bananer i stykker
  • 200 g agurker
  • 2 hårdkogte æg
  • 50 g rosiner

Fars

Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min. Tilsæt løg, peber, æg og rør det sammen. Rør mælken i lidt efter lidt og rør melet i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde med stor overflade. Læg evt. kryddergrønt i kogevandet. Rør farsen godt igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min.Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.

Karrysauce

Lad smørret smelte ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. uden at de tager farve. Skru ned til jævn varme og drys karry og fintrevet æble i og lad det svitse med i ca. 1 min. Drys melet over og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af det afmålte kogevand samt estragon. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til og varm kødbollerne i saucen.

Kog risene efter anvisningen på emballagen og server retten som et rijstaffel med lækkert tilbehør i små skåle.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohol: 0 %