Boller i karry

God dansk klassisk mad her serveret som ristaffel med tilbehør on-the-side.
Antal portioner
Bedømmelse (347 vurderinger)

Min bedømmelse:

Boller i karry

God dansk klassisk mad her serveret som ristaffel med tilbehør on-the-side.

Antal portioner

Fars

Karrysovs

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 25 g peanuts
  • 100 g banan i stykker
  • 400 g agurk
  • 250 g rød peberfrugt

Fremgangsmåde:

Fars

Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min. Tilsæt løg, peber, æg og rør det sammen. Rør madlavningsfløden i lidt efter lidt og rør havregryn i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde med stor overflade. Rør farsen godt igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.

Karrysauce

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. uden at de tager farve. Skru ned til jævn varme og drys karry og fintrevet æble i og lad det svitse med i ca. 1 min. Drys melet over og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt madlavningsfløden og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til og varm kødbollerne i saucen.

Kog risene efter anvisningen på emballagen og server retten som et rijstaffel med lækkert tilbehør i små skåle.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 30 %
Print