Broccolisalat med tuncreme
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Broccolisalat med tuncreme

Fyldig og mættende broccolisalat med tun, ansjoser og kidneybønner.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 1 kg broccoli i små buketter og stokken i mønter
  • 2 dåser kidneybønner i saltlage (400 g)

Tuncreme

  • 2 dåser tun i olie (185 g)
  • 1 14 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 3 spsk mayonnaise
  • 6 ansjosfileter fra dåse
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk vand
  • 100 g ansjosfileter fra dåse - i små bidder

Pynt

  • bredbladet persille

Kom broccolien i en gryde med kogende letsaltet vand og kog den, uden låg, i 5-8 min. Skyl broccolibuketter og mønter i iskoldt vand og lad broccolien dryppe af i en sigte. Skyl bønnerne under rindende vand og lad dem dryppe af.

Tuncreme

Hæld olien fra tunen. Blend tun, cremefraiche, mayonnaise og ansjoser til en helt jævn creme. Tilsæt citronsaft, salt, peber og lidt vand - til cremen har konsistens som yoghurt. Smag til.

Ved serveringen

Anret broccoli, bønner og ansjosfileter på et stort fad. Pynt med persille og server tuncremen sammen med.

Tip

Salat og tuncreme kan holde sig tildækket i køleskabet i op til 2 døgn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 106,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 0 %