Cremet nøddekage med appelsinflødeskum
Bedømmelse (7)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Cremet nøddekage med appelsinflødeskum

En himmelsk kage - som skal være lidt blød i midten.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 3 dl hasselnøddekerner
  • 90 g smeltet smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 3 æg
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 14 tsk groft salt
  • 12 tsk bagepulver

Appelsinflødeskum

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 1 appelsin - revet skal heraf

Pynt

  • appelsinskal (usprøjtet)

Blend 2 dl af hasselnøddekernerne og pisk dem sammen med fedtstof og sukker. Tilsæt æggene et af gangen og halvdelen af kvarken - gem resten til flødeskummet. Bland mel, salt og bagepulver og vend det i dejen. Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden (ca. 22 cm i diameter). Hak resten af nødderne groft og drys dem over dejen og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Appelsinflødeskum

Pisk fløden til et let skum og rør flormelis og resten af kvarken heri sammen med appelsinskal. Server appelsinflødeskummet til den nybagte kage.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 56 %
  • Alkohol: 0 %