Fiskefrikadeller med lun fennikelsalat

Frikadeller med danskvand. Tomater og mild rød chilipeber i salaten - det må prøves
Antal portioner
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskefrikadeller med lun fennikelsalat

Frikadeller med danskvand. Tomater og mild rød chilipeber i salaten - det må prøves

Antal portioner

Fiskefrikadeller - ca. 18 stk.

  • 400 g frisk torskefilet eller filet af fladfisk - uden skind og ben
  • 1 pillet zittauerløg (ca. 50 g)
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 15 g smør - smeltet
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl danskvand
  • 50 g smør

Lun fennikelsalat

  • 10 g smør
  • 1 fennikel i tynde skiver (ca. 300 g)
  • 4 tomater i både (ca. 300 g)
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 fintstrimlet mild rød chilipeber
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • top af fennikler

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Fiskefrikadeller

Fjern eventuelle ben fra fiskekødet og hak fisk og løg i en foodprocessor. Kom det i en skål. Rør fisken sammen med æg, mel, smeltet smør, salt, peber og danskvand. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Lad smørret gyldne i en pande. Læg skefulde af fiskefarsen i panden og steg fiskefrikadellerne ved kraftig varme, 5-6 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Lun fennikelsalat

Tør panden af og lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at brune. Svits fennikelskiverne i ca. 2 min. Tilsæt tomat, bouillon, chili, sukker, salt og peber. Bring blandingen i kog og kog den ca. 1 min. Tag panden af varmen og smag til.

Server fiskefrikadellerne med lun fennikelsalat og kogte kartofler.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 7960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
Print