Fiskelasagne

Fiskelasagne

1 time 15 min
Forb. 30 min
Lækker frisk fiskelasagne med masser af grøntsager. Det gør den traditionelle lasagne med fisk lettere, så den også er velegnet på terrassen på de varme dage.
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskelasagne/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits porrer og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt spinat, gulerødder, koriander, salt og peber og smag til.
  • Dryp torskestykkerne med citronsaft og drys med salt.
  • Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm).
  • Start med ¼ grøntsagsblanding, fisk og sauce. Fortsæt med ⅓ af lasagnepladerne og igen grøntsager, fisk og sauce - gentag to gange. Slut med lidt grøntsagsblanding og sauce. Slut med lidt grøntsagsblanding og sauce.
  • Drys med rasp og bag lasagnen midt i ovnen ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn. Grill til sidst 3-5 min. og lad fiskelasagnen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min.
Tomatsalat
  • Pluk og fordel imens spinatbladene i et stort fad. Halver tomaterne og fordel dem på spinaten sammen med rødløg og hvidløg.
  • Dryp med citronsaft, drys med salt og peber og server tomatsalaten til fiskelasagnen.

I stedet for torsk kan du bruge mørksej eller laks.

Energiindhold for hele retten:

9884 kJ / 2362 kcal

Næringsindhold pr. 100g

358 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 25,9 % 5,4 g
Kulhydrat: 45,3 % 9,5 g
Fedt: 28,8 % 2,8 g
Mere inspiration

Du kan lave din egen mælkesauce.

Mælkesauce
15 min
Mælkesauce
(33)
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

20 g Smør
3 Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
2 Store finthakkede fed hvidløg
2 dl Grøntsagsbouillon
300 g Optøet frossen helbladet spinat
3 Gulerødder i små tern (ca. 200 g)
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Torskefilet uden skind i tynde strimler (2-3 mm)
3 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
½ liter Mælkesauce
9 Lasagneplader
1 dl Rasp
Tomatsalat
50 g Optøet frossen helbladet spinat
300 g Cherrytomater
1 Rødløg i tynde både (ca. 100 g)
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber