Hveder
Bedømmelse (43)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Hveder

Klassiske hveder med et strejf af kardemomme. Server dem flækket og ristet med smør og marmelade.

Antal portioner

16 stk. pr. portion

  • 50 g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 1 12 sammenpisket æg
  • 12 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 spsk sukker
  • 675 g hvedemel

Pensling

  • 12 sammenpisket æg

Tilbehør

  • smør
  • syltetøj

Lun mælken (lillefingervarm). Hæld den i en røreskål og udrør gæren heri. Tilsæt æg, salt, kardemomme og sukker. Tilsæt melet lidt efter lidt (hold lidt af melet tilbage). Ælt dejen sammen med en grydeske til den er let og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 16 boller og læg dem tæt sammen på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad bollerne køle lidt af, flæk dem og grill dem gyldne på skærefladen øverst i ovnen eller på en brødrister.

Tips

Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren. Tag forsigtigt pladen ud efter hævetiden og varm ovnen til bagetemperaturen.

Hvis der ønskes en kraftigere kardemommesmag, så tilsæt 1 tsk ekstra kardemomme til dejen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Grill

Ca. 1½ min.

Tips

Frysetip: Hvederne kan fryses når de er bagte - men ikke ristede.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 16120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: