Jordbæris med jordbærsauce

Simpel metode at lave delikat is på som virkelig får jordbærene til at være stjernen. En lækker dessert der hylder de skønne jordbær.
Fryseegnet
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbæris med jordbærsauce

Simpel metode at lave delikat is på som virkelig får jordbærene til at være stjernen. En lækker dessert der hylder de skønne jordbær.

6 personer pr. portion

Antal portioner

Jordbærsauce

  • 200 g friske jordbær
  • 3 spsk sukker

Pynt

  • 100 g friske jordbær

Tilbehør:

Fremgangsmåde:

Mos eller blend jordbærrene med sukker. Pisk fløden stiv, og vend fraiche og jordbærmos forsigtigt i flødeskummet. Hæld jordbærmassen i en form og dæk den med alufolie. Frys den ca. 6 timer. Rør 2-3 gange i den.

Sauce

Mos eller blend jordbærrene med sukker.

Ved serveringen

Skyl formen i koldt vand. Løsn isen langs kanten og vend den ud af formen. Hæld lidt jordbærsauce ned over isen og server resten til sammen med flødeskummet.

Tip

I stedet for friske jordbær, kan anvendes frosne, halvt optøede jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Tips

Jordbærisen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 68 %
Print