Jordbæris med jordbærsauce
Bedømmelse (6)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Jordbæris med jordbærsauce

Simpel metode at lave delikat is på som virkelig får jordbærene til at være stjernen. En lækker dessert der hylder de skønne jordbær.

Antal portioner

6 personer pr. portion

  • 200 g friske jordbær
  • 85 g sukker (1 dl)
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%

Jordbærsauce

  • 200 g friske jordbær
  • 3 spsk sukker

Pynt

  • 100 g friske jordbær

Tilbehør:

  • 1 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til flødeskum

Mos eller blend jordbærrene med sukker. Pisk fløden stiv, og vend fraiche og jordbærmos forsigtigt i flødeskummet. Hæld jordbærmassen i en form og dæk den med alufolie. Frys den ca. 6 timer. Rør 2-3 gange i den.

Sauce

Mos eller blend jordbærrene med sukker.

Ved serveringen

Skyl formen i koldt vand. Løsn isen langs kanten og vend den ud af formen. Hæld lidt jordbærsauce ned over isen og server resten til sammen med flødeskummet.

Tip

I stedet for friske jordbær, kan anvendes frosne, halvt optøede jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Tips

Frysetip: jordbæris kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 68 %
  • Alkohol: 0 %