Kalvebov med champignonsauce
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Kalvebov med champignonsauce

Ægte mormormad! Mørt grydestegt kød serveret med kartofler, ærter og skysauce med masser af champignon. Gammeldags når det er bedst!

Antal portioner
  • 1200 g kalvebove uden ben
  • 50 g smør
  • 1 flaske pilsnerøl (33 cl)
  • 14 knoldselleri i grove stykker
  • 900 g champignoner i halve
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Arla Buko® Naturel
  • 1 spsk saucejævner

Tilbehør

  • 1 12 kg kogte kartofler
  • 900 g dampede ærter

Skær nogle snit i bovens fedtkant. Lad halvdelen af smørret gyldne i en stegegryde. Brun boven på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt øl, selleri, 4 af champignonerne, salt og peber. Kog boven ved svag varme og under låg i ca 1 time og 45 min. Tag kødet op og hold det varmt. Si skyen og kom den tilbage i gryden. Lad resten af smørret gyldne i en pande og steg resten af champignonerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 8 min. Kog imens skyen ind ved kraftig varme til der er ca. 4 dl. Rør flødeosten i og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring til osten er smeltet. Tilsæt saucejævner og lad saucen koge, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt de stegte champignoner og smag saucen til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 24160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 87,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min