Karryfisk med hvidkål og æble
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Karryfisk med hvidkål og æble

Karry, hvidkål og æble. En klassisk sammensætning, som også passer godt til fisk.

Antal portioner

Tranebærdressing

  • 50 g tørrede tranebær
  • 4 dl Arla Harmonie® økologisk fraiche 9%
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g lyssejfileter uden skind
  • 2 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 1 tsk ostindisk karry
  • 14 tsk groft salt
  • 500 g snittet hvidkål
  • 2 æbler i både, fx gråsten
  • 50 g tørrede tranebær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Tranebærdressing

Hak tranebærrene fint og vend dem sammen med fraiche, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rens sejfileterne og skær dem i 8 lige store stykker. Lad halvdelen af smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad den bruse af. Steg fiskestykkerne ved jævn varme, ca. 2 min. på den ene side. Vend fisken og steg den ca. 2 min. på den anden side. Tag fiskestykkerne op, drys med salt og hold dem varme.

Lad resten af smørret smelte i panden. Svits hvidkålen i ca. 2 min. Tilsæt æbler, tranebær, salt og peber og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Kom kålen i et fad. Anret fiskestykkerne ovenpå og server straks sammen med tranebærdressing og ristet rugbrød.

Tilberedningstid: 30 min

  • Energiindhold for hele retten: 8870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: