Lagkage med æble, karamelflødeskum og valnøddekrokant
6 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
&format=webp)
En skøn lagkage med flødeskum, karamel og æble. Lagkagen kan spises hele året, men passer især godt til efterår og vinter.
Ingredienser
Karamel
50 g
Valnøddekerner
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
½ liter
Piskefløde
|
4
Rødkindede æbler, fx gråsten
|
|
---|---|
4 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2½ spsk
Sukker
|
½
Rødkindet æble
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Sukker
|
¼ liter
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Karamel
Lige inden serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen kan stå fra dag til dag i køleskabet, men skal først pyntes med det hvide flødeskum, valnøddekrokant og æble lige inden serveringen.
I stedet for valnødder kan du bruge hasselnødder eller mandler.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1019 kJ / 243 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,9 g |
Protein: | 1,4 g |
Fedt: | 18,3 g |
Kulhydrat: | 18,7 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
