Løgtærte
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Løgtærte

Løgtærte er nemt at tilberede og tilmed billigt!

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (3 dl)
  • 12 tsk groft salt
  • 1 12 spsk vand

Fyld

  • 5 zittauerløg i små tern
  • 25 g smør
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 100 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%
  • 14 tsk revet muskatnødder
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 525 g blandet salat

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Fyld

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 4 min. Pisk æg, mælk og fløde sammen og tilsæt de øvrige ingredienser. Tilsæt løg og fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 35 min. ved 200°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 11930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: