Champignontærte
60+ min

Champignontærte

Klassisk tærte med champignon. Servér den til frokost eller aften med en salat
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Champignontærte

Klassisk tærte med champignon. Servér den til frokost eller aften med en salat

Antal portioner

Dej

Fyld:

Hertil

  • 300 g blandet salat

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt ost og salt og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time eller til næste dag. Prik tærtebunden og forbag den midt i ovnen.

Fyld

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits løgene heri i ca. 1 min. Tilsæt champignonerne og svits dem til al væden er væk, ca. 6 min. Hæld fyldet i den forbagte bund. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt de øvrige ingredienser. Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag tærten midt i ovnen. Server den lune tærte med en grøn blandet salat.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 59 %
Print