Lyssej med champignonsauce
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Lyssej med champignonsauce

En dejlig måde at spise fisk på! Lyssej i oven med fløde, masser af svampe, dild og ost. Server retten med aspargeskartofler.

Antal portioner
  • 500 g lyssejfileter
  • 25 g smør
  • 450 g champignoner i halve
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 1 dl tør vermouth fx Noilly Prat
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl frisk, hakket dild
  • 100 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%

Pynt

  • dildkviste

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler

Rens, skyl og tør fisken. Del den i 4 lige store stykker. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits fiskestykkerne ca. 1 min. på hver side og læg dem i et ovnfast fad. Svits champignoner og løg i panden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 7 min. Tilsæt vermouth, fløde, salt og peber og lad saucen koge ved kraftig varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Vend dild i og smag til. Fordel champignonsaucen hen over fisken og drys med ost. Gratiner retten midt i ovnen.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 0 %