Mornaysauce
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Mornaysauce

Mornaysauce med ost og muskatnød er nem at lave og har en dejlig cremet konsistens. Kan bruges bl.a. i lasagne.

Antal portioner
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl letmælk
  • 50 g smør
  • 150 g revet Riberhus® ML 25% (45+)
  • 34 tsk fintrevet muskatnødder
  • 34 tsk groft salt

Rør mel og 2 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost, muskatnød og salt og lad osten smelte under omrøring. Smag ostesaucen til.

Tip

Hvis du ønsker en mere mager sauce kan du bruge ostesauce og tilsætte lidt revet muskatnød - se link.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 69 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 15 min