Æblemuffins med kanel
&format=webp)
Æblemuffins er lette at lave og smager fantastisk. Denne opskrift på muffins med æble og kanel er hurtigt lavet og giver skønne og saftige æblemuffins. Der er masser af mulighed for variationer, prøv fx at blande chokolade og/eller nødder i dejen. Brug nogle af efterårets æbler til de enkle muffins og tag dem med når der skal forkæles på farten.
Ingredienser
1
Æg
|
|
---|---|
1¼ dl
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
¾ dl
Mælk
|
|
1¼ dl
Hvedemel
|
|
¾ tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
75 g
Smeltet smør
|
|
1
Uskrællet æble, fx elstar
|
25 g
Finthakkede mandler
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan nemt bruge opskriften på æblemuffins til også at lave chokolademuffins: Udelad æble og kanel og smelt i stedet 125 g mørk chokolade sammen med smørret - lad det køle let af. Vend yderligere 75 g hakket mørk chokolade i dejen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6455 kJ / 1543 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1195 kJ / 286 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 5,5 % | 3,9 g |
Fedt: | 46,5 % | 15 g |
Kulhydrat: | 48 % | 33,7 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
