Rødgrød med fløde
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Rødgrød med fløde

Rødgrød er en sommerklassiker, som falder i god jord hos ung som gammel.

Antal portioner
  • 125 g solbær (ca. 2 dl)
  • 125 g ribs (ca. 2 dl)
  • 75 g hindbær (ca. 1 dl)
  • 75 g jordbær i mindre stykker (ca. 1 dl)
  • 4 12 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 12 spsk kartoffelmel
  • 5 spsk vand

Tilbehør

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Pynt

  • sukker

Rens bærrene. Bring vand og bær i kog og kog dem i ca. 2 min. Sigt saften gennem en fintmasket sigte eller gennem et klæde.

Bring saften i kog sammen med sukker og tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel og vand sammen og rør jævningen i saften - herefter må grøden ikke koge. Smag til og hæld rødgrøden i en skål eller portionsglas. Drys grøden med sukker og stil den tildækket i køleskabet til den er kold.

Server rødgrøden med iskold fløde til.

Tips

I stedet for fløde kan man spise rødgrøden med cremefraiche 38% eller mælk.

I stedet for friske bær kan du bruge frosne bær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %