Rosenkålssalat med æbler

Rosenkålssalat med æbler

30 min
Dejlig cremet rosenkålssalat med æbler. De friske rosenkål giver en nøddeagtig smag og sprødhed - og sammen med de friske syrlige æbler og den cremede flødedressing med appelsinsaft går det op i en højere enhed. Rosenkål i salat er i den grad undervurderet og denne rosenkålssalat med æbler er virkelig skøn. Rosenkålssalaten smager dejligt med rugbrød og som tilbehør til fx stegt kød.
https://www.arla.dk/opskrifter/rosenkalssalat-med-abler/

Sådan gør du

Rosenkålssalat
  • Snit rosenkålen fint og riv æblerne groft.
  • Hæld citron- og appelsinsaft over.
  • Pisk fløden til et let skum og smag til med sukker og sennep.
  • Vend rosenkål og æbler i flødeblandingen.
  • Pynt rosenkålssalaten med æblebåde og rosenkålsblade.

Du kan skifte æblerne ud med revne pærer og evt. tilsætte hakkede nødder.

Energiindhold for hele retten:

5315 kJ / 1270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 6,5 % 2,3 g
Kulhydrat: 40,7 % 14,4 g
Fedt: 52,8 % 8,6 g
Mere inspiration

Herlig grønkålssalat med rødløg og æbler - sprød og lækker.

Grønkålssalat
60+ min
Grønkålssalat
(39)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Rosenkålssalat
250 g Rosenkål
2 Æbler, fx ingridmarie
½ Citron (usprøjtet)
½ Appelsin
2 dl Piskefløde
2 spsk Sukker
½ tsk Dijonsennep
Pynt
Æbler i tynde både
Blade af rosenkål
Hertil
120 g Rugbrød