Rosenkålssalat
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Rosenkålssalat

Rosenkål - grønsagen man enten elsker eller hader. Med flødedressing, appelsin og hasselnødder kan man kun elske den ...

Antal portioner

Flødedressing

  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 12 spsk sukker
  • 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 600 g rensede friske rosenkål
  • 1 12 liter vand
  • 1 12 tsk groft salt
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • fintstrimlet skal af 1 appelsiner

Hertil

  • 1200 g røget kylling eller 800 g hamburgerryg
  • 1 kg faste kartoffel

Flødedressing

Pisk citron-, appelsinsaft, sukker, salt og peber sammen med en gaffel. Tilsæt fløden og pisk til dressingen får en cremet konsistens. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Pil et par blade af hver rosenkål (ca. 1 liter i alt). Skær derefter de små kål i halve. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kom de halve rosenkål i. Bring atter vandet i kog uden låg og tilsæt bladene. Hæld efter ca. 15 sek. rosenkål og -blade til afdrypning i et dørslag. Overbrus dem med koldt vand og dup kålen tør i et viskestykke.

Ved serveringen

Læg rosenkål og -blade i et stort fad. Drys med hasselnødder og appelsinstrimler. Rør dressingen op og smag den til. Server dressingen til salaten.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 16940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: