Samosas og raita med mynte
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Samosas og raita med mynte

Lækre, vegetariske små pirogger med yoghurtdressing til at dyppe dem i.

Antal portioner

Raita med mynte

  • 2 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%
  • 2 spsk grofthakket mild mangochutney
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 spsk finthakkede friske mynteblade
  • 14 tsk groft salt

Samosas

  • 1 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 spsk tikka masala kryddermix
  • 4 kogte kartofler moset groft
  • 2 dl frosne ærter
  • 8 plader filodej (a ca. 30 x 40 cm)
  • Arla Kærgården® Steg & Bag

Raita med mynte

Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Stil dressingen tildækket på køl.

Samosas

Lad fedtstoffet blive varmt i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene heri. Tilsæt krydderimix, kartofler og ærter. Afkøl.

Fold forsigtigt 2 plader filodej ud på et tørt køkkenbord. Er der flere plader i pakken, så hold dem fugtige med et hårdt opvredet viskestykke indtil de skal bruges. Pensl med flydende fedstof på begge plader og læg dem sammen. Skær filodejen i 4 stykker på (ca. 10 x 30 cm). Læg 1½ spsk fyld i det ene hjørne. Fold hjørnet over fyldet, så det bliver en trekant. Forsæt med at folde trekanten til dejstrimlen slutter. Fortsæt øvelsen med de resterende 6 plader filodej, så der ialt bliver 16 samosas.

Læg de små pakker på en bageplade med bagepapir og pensl dem med flydende fedtstof. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 0 %