Skipperlabskovs

En rigtig herreret! Skipperlabskovs er skøn på kølige efterårsdage og ekstra lækker med hjemmebagt rugbrød til.
60+ min
Bedømmelse (14 stjerner)

Min bedømmelse:

Skipperlabskovs

En rigtig herreret! Skipperlabskovs er skøn på kølige efterårsdage og ekstra lækker med hjemmebagt rugbrød til.

Antal portioner

  • 25 g smør
  • ¾ kg oksetykkam i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • ¼ kg lammebov eller -hals i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 5 zittauerløg i både
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk hvide peberkorn
  • 1½ kg melede kartofler i tern
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g koldt smør i tern

Pynt

  • 2 dl fintklippet purløg

Tilbehør

  • 240 g rugbrød
  • 25 g smør
  • 200 g rødbeder

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i stegegryde og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag kødet op og gentag med det sidste smør og kød. Kom alt kødet tilbage i gryden, hæld vand i til det dækker kødet og tilsæt løgene. Kom laurbærblade og hvide peberkorn i et stykke gaze eller lignende og kom det i gryden. Bring kødet i kog og kog det ved jævn varme i ca. 1½ time eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand - så kartoflerne er dækkede. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge ved jævn varme i ca. ½ time - til kartoflerne begynder at koge ud. Monter retten med koldt smør og smag til.

Ved serveringen

Drys purløg på skipperlabskovsen og server den sammen med rugbrød, smør og rødbeder.

Næringsindhold

values

  • Energiindhold for hele retten: 20370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 42 %