Skipperlabskovs
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Skipperlabskovs

En rigtig herreret! Skøn på kølige efterårsdage og ekstra lækker med hjemmebagt rugbrød til.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 34 kg oksetykkamme i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 14 kg lammebove eller -hals i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 5 zittauerløg i både
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk hvide peberkorn
  • 1 12 kg melede kartofler i tern
  • 2 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g koldt smør i tern

Pynt

  • 2 dl fintklippet purløg

Tilbehør

  • 240 g rugbrød
  • 25 g smør
  • 200 g rødbeder

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i stegegryde og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag kødet op og gentag med det sidste smør og kød. Kom alt kødet tilbage i gryden, hæld vand i til det dækker kødet og tilsæt løgene. Kom laurbærblade og hvide peberkorn i et stykke gaze eller lignende og kom det i gryden. Bring kødet i kog og kog det ved jævn varme i ca. 1½ time eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand - så kartoflerne er dækkede. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge ved jævn varme i ca. ½ time - til kartoflerne begynder at koge ud. Monter retten med koldt smør og smag til.

Ved serveringen

Drys purløg på skipperlabskovsen og server den sammen med rugbrød, smør og rødbeder.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 0 %