Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk er en elsket ret, som står højt på listen over livretter....her i en slankere version end den traditionelle udgave.
Antal portioner
Bedømmelse (66 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk er en elsket ret, som står højt på listen over livretter....her i en slankere version end den traditionelle udgave.

Antal portioner

  • 12 skiver stegeflæsk eller kogeflæsk
  • ½ tsk groft salt

Persillesauce

  • ½ liter skummet- eller minimælk
  • 2½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 dl hakket frisk kruspersille
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 100 g godt brød
  • 800 g salat af fintstrimlet hvidkål,
  • fintrevet gulerødder og
  • finthakket appelsiner

Fremgangsmåde:

Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under. Steg flæsket midt i ovnen - til det er gyldenbrunt og sprødt. Drys med salt.

Persillesauce

Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og kog op under omrøring. Tilsæt persille og sukker og lad saucen koge i ca. 5 minutter. Tilsæt salt og peber og smag til.

Server det stegte flæsk med persillesaucen, kogte kartofler, brød og salat.

Tip

Flæsket kan også steges på panden. Steg flæsket uden ekstra fedtstof og smid det smeltede fedt ud. Så er der faktisk kun 2 g fedt tilbage i en skive stegt flæsk.

Vil du ned i vægt, kan du spise 2 skiver stegt flæsk, 2 kartofler, 1 dl sauce og alle de grøntsager, du har lyst til og evt. et lille stykke brød.

Stegetid

Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 18 %
Print