Æbleflæsk med sprød parmaskinke og peberrodsskum

Æbleflæsk er en gammel vinterklassiker - her i en opdateret version. Parmaskinken gør både retten sprød og mindre fed.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbleflæsk med sprød parmaskinke og peberrodsskum

Æbleflæsk er en gammel vinterklassiker - her i en opdateret version. Parmaskinken gør både retten sprød og mindre fed.

Antal portioner
  • 2 pakker parmaskinke (ca. 150 g)
  • 2 zittauerløg
  • 5 æbler
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk sukker

Peberrodsskum

  • 8 skiver godt rugbrød

Fremgangsmåde:

Fordel hele eller halve skiver parmaskinke på en bradepande med bagepapir. Bag dem sprøde midt i ovnen. Skær løg og æble i tynde både. Svits dem i smør på en stor pande, indtil løg og æble er møre. Tilsæt salt og sukker og smag til.

Peberrodsskum

Pisk fløden til skum og vend med mayonnaise og peberrod.

Server æbleflæsk og peberrodsskum med godt rugbrød.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 42 %
Print