Andepaté med appelsinsalat

Kan serveres som en lækker forret, fyldig hovedret, eller som en del af søndagsfrokosten
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andepaté med appelsinsalat

Kan serveres som en lækker forret, fyldig hovedret, eller som en del af søndagsfrokosten

Antal portioner

Andepaté

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 400 g magert kalvekød i tern
  • 100 g fersk spæk i mindre stykker
  • 1 æg (4 spsk sammenpisket æg)
  • 1 spsk hvedemel
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl cognac
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ tsk rosa peberkorn i lage (røde krydderbær)

Dressing til appelsinsalat

Kartoffelkage

  • 800 g skrællede melede kartofler
  • 50 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Appelsinsalat

  • 2 stilke bladselleri
  • 12 blade julesalat
  • 3 appelsiner i fileter
  • 12 valnøddekerner

Fremgangsmåde:

Andepaté

Tag skindene af andebryststykkerne. Fjern evt. rester af fjer (gem skindene). Skær det ene bryststykke i 3 strimler på den lange led. Skær det andet i mindre stykker. Fjern senerne fra kalvekødet og skær også det i mindre stykker.

Kom spæk og de øvrige ingredienser i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til spækket er findelt. Tilsæt kalvekød og andekød i mindre stykker. Hak yderligere ca. 30 sek. Læg, i en smurt patéform eller aluform (ca. 1½ liter), et andebrystskind - med ydersiden nedad. Fordel halvdelen af farsen i formen. Læg herpå de 3 strimler andebryst og dæk med resten af farsen. Læg det andet skind over farsen, men med ydersiden opad. Bank formen let mod bordpladen. Dæk formen med et låg eller alufolie og bag patéen nederst i ovnen i ca. 1 time. Fjern låget og bag patéen færdig den sidste halve time. Lad patéen køle lidt af og læg et let pres på den. Stil patéen tildækket i køleskabet til næste dag. Fjern ved serveringen fedt og sky og skær patéen i skiver.

Dressing til appelsinsalat

Vend fraiche og piskefløde sammen. Tilsæt cognac, appelsinskal og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag den til.

Kartoffelkage

Skær kartoflerne i meget

tynde skiver. Hæld lidt smør i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg et lag kartoffelskiver taglagt i panden. Drys med lidt salt og peber og dryp lidt smør over. Fortsæt til både kartofler, smør, salt og peber er fordelt (ca. 3 lag). Læg låg på panden og steg ca. ½ time ved svag varme. Løsn af og til kartoffelkagen fra bunden. Vend ved serveringen kartoffelkagen over på et fad med den stegte side op.

Appelsinsalat

Skræl bladsellerien i tynde strimler med en kartoffelskræller. Læg julesalaten på et stort, fladt fad sammen med strimler af bladselleri (gem lidt til pynt). Fordel appelsinfileterne på salatbladene. Hæld lidt dressing over og pynt med valnødder og bladselleri. Server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Tips

Server andepatéen som forret (12 pers.) med appelsinsalat og flutes. Læg bladselleristrimlerne i meget koldt vand så de krøller.

Bagetid

Ca. 1½ time ved 175°.

Tips

Andepaté kan fryses efter bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 73 %
Print