Andreas' Tropekage - Bananlagkage

Kakao, banan og flødeskum er her forenet i en skøn lagkage.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andreas' Tropekage - Bananlagkage

Kakao, banan og flødeskum er her forenet i en skøn lagkage.

8 personer pr. lagkage

Antal portioner

Kakaobunde

  • 100 g blødt smør
  • 3 dl sukker
  • 2 æg
  • 3¾ dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 2 dl mælk

Bananfyld

Pynt

  • revet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Kakaobunde

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Bland mel sammen med bagepulver, vaniljesukker og kakao. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform - 22 cm i diameter. Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Bananfyld

Pisk fløden til et let skum. Blend abrikosmarmeladen ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Vend marmeladen i flødeskummet - gem ca. 2 dl abrikosflødeskum til pynt. Vend bananskiverne i resten af abrikosflødeskummet.

Læg den nederste kagebund på et fad og fordel herpå halvdelen af bananfyldet. Fortsæt med den midterste bund og resten af bananfyldet. Slut med den sidste bund og pynt kagen med de 2 dl abrikosflødeskum og den revne chokolade.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 39 %
Print