Ærtesuppe med rejedrys
30 min

Ærtesuppe med rejedrys

Belugalinser er opkaldt efter den fineste kaviar på grund af den smukke sorte farve og den gode smag.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ærtesuppe med rejedrys

Belugalinser er opkaldt efter den fineste kaviar på grund af den smukke sorte farve og den gode smag.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy (ca. 1¼ dl)
  • 10 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 400 g frosne fine ærter
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 tsk lys saucejævner
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rejedrys

Tilbehør

  • 200 g groft flute, evt. ristet

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min., eller til de lige netop er møre. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. ½ min. Tilsæt ærter og svits i yderligere ca. ½ min. Kom bouillon i, bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender til suppen er helt glat. Rør saucejævner i og bring atter suppen i kog. Kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt de kogte linser, salt og peber. Smag til.

Rejedrys

Dup rejerne godt tørre. Mos osten let og vend den sammen med rejer, agurketern og citronskal. Smag til og server rejedrysset til den varme suppe.

Tip

Hvis der er mange kerner i agurken, så skrab dem ud med fx en teske.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

God riesling fra Alsace er ganske enkelt det eneste rigtige at servere til denne lækre suppe med sødme, syre og umami Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer