Konfekt

Marcipan

Skal du rulle marcipan tyndt ud, kan du med fordel rulle den i en frysepose, for den hænger ikke fast i marcipanen. Læg en klump marcipan ind i en stor fryseplastpose. Rul marcipanen ud og klip posen op. Marcipanen kan nu tages ud og skæres til.

Husk at pakke marcipan godt ind i husholdningsfilm eller plastik, når du har taget af rullen første gang, ellers kan det tørre ud og tage afsmag fra andre fødevarer.

Marcipan kan fryses.

Opbevaring

Konfekt smager bedst frisklavet. Afhængig af typen af konfekt holder smagen og friskheden 4-5 dage tildækket i køleskabet, herefter må man regne med, at konfekten begynder at blive tør.

Konfekt er fryseegnet, og fryseren er et rigtig godt sted at opbevare sin konfekt over længere tid. Vær dog opmærksom på, at chokoladen kan “svede” lidt efter optøning.

Find opskrifter på julekonfekt.

Læs om chokoladeovertræk