Mejeriprodukter er en fast bestanddel i de fleste danske køleskabe. Men de færreste overvejer, hvad der ligger bag mælken. Vi samarbejder med forskere og andre eksperter om at finde løsninger, der tager hensyn til jordens ressourcer.
Vi samarbejder om at omdanne komøg til biogas
Bag mælken samarbejder vi om at omdanne komøg til biogas, som f.eks. kan anvendes til mere miljøvenligt brændstof. Læs mere om hvorfor det er godt for klimaet, at landmanden sender sit komøg til biogas.
Vi samarbejder om at forske i foder, der skal mindske koens udledning af metan
Bag mælken forsker vi i foder, der skal mindske koens udledning af metan. Når koen fordøjer sit foder, dannes den naturlige gas metan i maven. Og når koen bøvser eller prutter, frigives metanen til den omgivende luft og påvirker atmosfæren som andre drivhusgasser. Arla samarbejder med forskere om at udvikle foder, der gør, at køerne sender færre prutter og bøvser ud i atmosfæren.
Måske har du tænkt over, hvordan vi arbejder for at minimere madspild, hvordan vi udvikler mere genanvendelig emballage, hvilke initiativer der er på vores mejerier eller hvordan Arlas landmænd arbejder for at forbedre jordsundheden?