PÅ VEJ TIL MINDRE UDLEDNING

Hver dag bliver mælk fra Arla-gårdene transporteret til vores mejerier og ud til butikkerne. På ruten udledes der drivhusgasser, som belaster klimaet. Som en del af vores mål* om at minimere vores udledning, har vi identificeret flere konkrete tiltag, der skal reducere CO2e udledningen direkte forbundet med transport.

Fossilfri fremtid

Det er vores mål, at alle lastbiler, Arla ejer, skal køre på fossilfri energi i både Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Storbritannien i 2030. Vores svenske kolleger kørte i mål i 2018, hvor de kunne fejre, at alle svenske Arla-lastbiler kører på 100% fossilfrit brændstof.  

Og hvis du ser en Arla-lastbil på de danske veje i dag, så er der allerede god sandsynlighed for, at den kører på 100% fossilfrit brændstof. Vi er på vej. 

Fossilfri lastbil

Smartere fra A til B

Det er ikke kun det, der er i tanken, som tæller i forhold til hvor meget CO2e, der udledes under transport. Det handler også om, hvordan man kører lastbilen.  

Arla i Danmark samarbejder med en ledende leverandør af software og analyseværktøjer til transportsektoren. I dette partnerskab har vi fået hjælp til at optimere over 3.000 daglige ruter, hvilket har resulteret i en reduktion på 8% CO2e fra vores kørsel. Det handler både om hvor mange kilometer, der skal køres, og på hvilke veje, lastbilerne kører. 

Lastbil

Mælk er mere end mælk

I Arla samarbejder vi med forskere og eksperter – lige fra dem i gummistøvler til dem i hvide kitler - om at finde løsninger, så vi kan producere mælk og samtidig tage hensyn til jordens ressourcer.

Læs mere her

*For at læse mere om Arlas klimaambitioner, klik her