Vores emballage

Emballage er vigtig, når det kommer til fødevarer, fordi emballagen er med til at forlænge holdbarheden af det, den passer på. Derfor arbejder vi hele tiden på at tilpasse vores emballage endnu bedre til vores produkter – samtidig med at vi arbejder for at udvikle emballager, som efterlader mindre klimaaftryk end tidligere. I Arla har vi et mål om, at emballage på vores egne mærker i 2025 skal være 100% genanvendeligt, hvis det sorteres og behandles korrekt. Og vi har et mål om at udfase brugen af ny fossil plastik i vores emballager inden 2030.

MOD 100% GENANVENDELIG EMBALLAGE

I Danmark har vi gode muligheder for at sortere vores affald – og det er efterhånden noget, der sker per automatik i mange danske hjem. Og der er god grund til at sortere, for jo flere materialer vi kan genanvende, jo bedre er det for miljøet. I 2022 var 93% af emballagen på vores egne mærker genanvendelig, og vi går efter 100% genanvendelighed allerede i 2025.  

Det kan godt være svært at regne ud hvilken spand, man skal sigte efter, hvis man skal sortere emballagen korrekt. Derfor er vi i gang med at indføre piktogrammer til at hjælpe med affaldssortering på alle vores produkter. 

MOD 100% GENANVENDELIG EMBALLAGE

Mindre plastik udvundet af olie

Når du smider dit yoghurtbæger i plastik-containeren, er det ikke sikkert, at du tænker over hvilken slags plastik, det er. Men der er forskel på plastik. Der findes flere måder at producere plastik på – og den mest anvendte er at lave plastik af olie, det man kalder fossil plastik. Men det er også muligt at producere plastik af andre materialer.  

Vores mål er at holde helt op med at bruge ny fossil plastik, og i stedet producere emballage af genanvendte eller fornybare materialer inden 2030.  

Mindre plastik udvundet af olie

Sikkert design

Når vi går så meget op i emballage, er det selvfølgelig fordi, vi har konkrete mål om at reducere vores klimaaftryk. Men det vigtigste er naturligvis, at vi leverer sikre fødevarer af høj kvalitet. Uanset om vi udvikler emballage af biomateriale eller andre innovative metoder, så det altid med øje for at levere fødevarer af høj kvalitet – uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden. 

Sikkert design

Mælk er mere end mælk

I Arla samarbejder vi med forskere og eksperter – lige fra dem i gummistøvler til dem i hvide kitler - om at finde løsninger, så vi kan producere mælk og samtidig tage hensyn til jordens ressourcer.

Læs mere her