Bagt mango med mandelcreme
45 min

Bagt mango med mandelcreme

Vanilje, mandler og mango en skøn mundfuld.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt mango med mandelcreme

Vanilje, mandler og mango en skøn mundfuld.

Antal portioner

Mandelcreme

  • ½ vaniljestang
  • 50 g smuttede mandler
  • 5 spsk lyst rørsukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 15 g smør
  • 2 skrællede modne mangofrugt i tynde skiver (ca. 500 g)

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Mandelcreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Blend mandler, sukker og vaniljekorn til en jævn blanding. Tilsæt smør og æg og blend ganske kort. Tag blandingen over i en skål og vend melet i.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg mangoskiverne i ca. 3 min. Fordel den stegte mango i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter) og dæk frugten med mandelcreme. Bag desserterne på en plade midt i ovnen, til mandellåget er fast og gyldent.

Server desserten lun med iskold flødeskum.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 64 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid portvin eller sød vin fra Bordeaux (fx. Sauternes) Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til vanilje